logo -A A A+ righ-top

Onze TherapieŽn

 Fysiotherapie

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen functiestoornissen aan de spieren, pezen, banden en gewrichten.

 Osteopathie

Osteopathie is afgeleid van het Griekse woord `osteon` wat bind- of steunweefsel betekent. Al wat tastbaar is in ons fysieke lichaam, is bind- of steunweefsel: niet alleen beenderen maar ook organen, gewrichten, zenuwen, vliezen en vloeistoffen.

 

Acupunctuur

Acupunctuur is een geneeswijze die ruim 4000 jaar geleden in China en India is ontstaan. Het is als geneeswijze door de Wereldgezondheidsorganisatie erkend en deze organisatie doet de aanbeveling om de acupunctuur te bevorderen.

 

Manuele Therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en spieren en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren.

 

Pelvische en verloskundige revalidatie

Behandeling van o.a. bekkeninstabiliteit en incontinentieproblemen. Bekkenfysiotherapeuten hebben een speciale opleiding om functiestoornissen en klachten binnen het gehele gebied van buik, bekken en lage rug te behandelen.

Hydrotherapie

Bij hydrotherapie maken we gebruik van een "vlinderbad". Wij kunnen dit bad gebruiken voor onderwatermassage. Een waterstraal met een druk van ongeveer 4 bar zorgt voor een diepere en intensievere massage met minder afweerspanning.

Sport Medische Fitness

Als het spierweefsel homogeen van structuur is en voldoende soepel, kan krachttraining dienen als revalidatie. Zo verbetert de belastbaarheid van bepaalde spieren en gewrichten en verkleint de kans op recidief.

 

Manuele Lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een hele rustige en zachte massagetechniek, speciaal bedoeld voor het bestrijden van lymfe-oedeem. Opvallend is dat er vooral gewerkt wordt met rustige huidverschuivingen met "drukfase" en een "drukloze fase".

 

Hartrevalidatie

Een hartinfarct of een hartoperatie is een drastische gebeurtenis in het leven. Gelukkig is de moderne geneeskunde dermate dat een re-integratie in de maatschappij in vele gevallen geen probleem is.

 

Kinesio Taping

Kinesio Taping komt van oorsprong uit Japan, het is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van speciale tape. De tape activeert...

 

Revalidatie via ReHa-Boom

Het revalidatiemodel "De ReHa-boom" (©Toine van de Goolberg) is een praktisch hulpmiddel bij geprotocolleerde training binnen de revalidatie. Stap voor stap worden de motorische grondeigenschappen-snelheid, kracht en ...